Alhamdulillah..Permata Hati Ummi & Ayah

Lilypie Kids Birthday tickers Lilypie Kids Birthday tickers Lilypie First Birthday tickers

Selasa, 24 Mei 2011

No title

Assalamualaikum...

ermm tak tau nak letak tajuk ape tapi aku nak gak bercrite...aku ada buat entry pasal sharing tu kan..(klu nak tau tgk kat bwh malas nak link) so aku nak crite lagi dari awal k...

seperti yang aku pernah bagitau..aku pernah keguguran kan so last aku gugur bulan 12 2010 jadi aku kena berpantang selama 40 hari (pantang gugur lagi teruk dr pntang bersalin tau)...pastu lepas 40 hari aku kena g mengurut kalau xsilap aku g mengurut akhir bulan 1...mase mengurut tu makcik tu kate rahim aku masih bengkak ok lepas mengurut aku dah tak jage sangat makan aku dah mula makan yang sejuk-sejuk terutamanya aiss kan musim sekarang panas so memang tak tahan...

pastu aku ader blog pasal kaki aku slalu kejangkan malam2 memang 2 3 kali jugak la dalam seminggu so hubby suh gi mengurut skali lagiklu tak silap bulan 2, pastu mase mengurut tu aku bagitau aku slalu kejang kaki tapi makcik tu kate semua dah ok rahim pon dah ok...kali ni lepas mengurut aku tetap minum air dan sari lepas tu aku angkat katil..katil besi je pon..pastu malam tu aku deman, bukan demam biase tapi demam yang sampai xleh bangun...mgkin sebab aku baru lepas mengurut pastu aku terus xjage makan dan buat keje berat.. tu pendapat aku laa

lepas tu baru aku start makan VCO kan..oh aku crite ni sebab nak share ngan korang je mungkin korang rase aku cuma makan VCO je kan..tapi sebelom tu aku dah mengurut sebenar nya...mungkin korang lepas ni sambil2 ambik VCO korang leh jugak try kaedah2 tradisional ni kan..mungkin leh betolkan kedudukan rahim ke kan...

oh mase bulan 4 tu pon aku ader pergi jumpe ngan seorang pakcik ni name dia pok awi kawan hubby yang kenalkan sebab kawan hubby duk berungan pan pok awi ni jugak....tapi mase aku pergi aku kira dah hampir time nak datang bulan laa..care pok awi ni dia kira name aku ngan hubby pastu dia bagi surah suh kitorang amalkan pastu aku lak kena tepuk-tepuk jugak kat belakang ikut care dia berubat la kan...

dia kate aku sengugut tapi aku lupa sengugut ape dia sebut, sebab dia kate aku leh mengandung cuma tak membesar dia kate putik dah ader cuma tak bunga haaaa pastu dia bagi kitorang air tawar sebotol suh minum laki bini..

ermmm jadi tu jerla aku nak kongsi ngan korang...aritu nak crite tapi macam panjang sangat pulak....so lepas pikir2 baik aku cite kan semua sebagai panduan tuk korang kan...

ok tu jer bye semua...selamat malam...

7 ulasan:

  1. salam..leh tau pak awi tu dok kt mana??

    BalasPadam
  2. fiza...nak try VCO jugak nie....

    BalasPadam
  3. fika : pok wai tu duk trg kat kg batu hampar manir

    su su: try laa mane tau kan rezki su berjaya ngan VCO ni

    BalasPadam
  4. hm....su, mana nak dpt pok awi tu...nak jumpa dia la...usaha

    BalasPadam
  5. eka : pok awi tu duk kg batu hampar,manir trg..
    leh jer kalu nak cuba

    BalasPadam
  6. sufiza....tahniah!!!!!!!!!doakan ummi pulak menyusul ye.....jaga diri elok2...jaga makan n jgn wat keje berat okehhh

    BalasPadam
  7. ummi : mekasih ummi..insyaallah jika diizin Nya amin amin

    BalasPadam

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...