Alhamdulillah..Permata Hati Ummi & Ayah

Lilypie Kids Birthday tickers Lilypie Kids Birthday tickers Lilypie First Birthday tickers

Sabtu, 1 Mac 2014

Pengalaman bersalin NUR UMAYRAH

Assalamualaikum
kisah bermula pada hari sabtu 25.1 pagi keluar tanda+lendir tapi masih tiada rase sakit.jd teruskan rutin mcm biase cuma byk bergerak dan berjalan tuk cepatkan proses bukaan dan xsabar nak jumpe baby
26.1 ahad
call ofis untuk mntak cuti sebab mmg xde hati nak kerja rase mcm dh xlame jer nak jumpe baby
malam dlm pukul12.30am dh masuk 27.1.14
mula rase sakit memulas-mulas tp masih boleh tahan..sempat download app contraction timer huhuu bila sakit mula buat kiraan mase tuh saiit selang 7-10 minit tp masih boleh tahan..mase ni semua dh tdo. kakak athilah plk baru balik dr k.lumpur lepas 4ari tggl ummi.
bila sakit aku bangun dan bnyak bergerak dan cuba praktis bernafas.sempat kemaskan bakul tuk bawak ke hospital, rebus air dan terus bergerak dlm rumah turun naik tangga...mase ni dh xsaba nk jumpe baby sakit makin kuat tp masih boleh tahan
kul 2 am
cuba tdo tp mmg xdapat la kejutkan hubby bgtau dia dh mula sakit..dia ajak pegi hospital tp berkeras xnak pegi lg sebab masih boleh tahan cuma tiap kali contraction suh hubby urut2 blakang..
pukul 3.30 lebih kurang
kakak athilah bangun utk menyusu sempat susukan athilah dulu sebab ader terbace bila ader rangsangan pada erola bukaan akan mkin cepat..sementara susukan athilah tetiba pop air ketuban pecah huhuu sakit makin kuat hubby cepat2 bersiap aku pon bersiao tuk ke hospital jarak 30min perjalanan.sempat makan kurma+air milo dan sesudu mnyk selusuh
sakit makin kuat nak berjalan pun xmampu sampai hospital dlm kul 4.30 hubby nak ambik wheel chair tp aku berkeras nk berjln bila buat ve bukaan dh 8cm.
kul 6.25am isnin 27.1.14
selamat lahirkan nur umayrah..walaupon bukaan dh 8cm mase smapai tapi lambat jugak baby keluar sebab gesaan aku sekejap2 jer mula2 doktor xnak epi dan drip ubat tuk cepatkan sakit tp bila cubaan meneran xberjaya terpaksa jugak epi dan nyaris2 nk kena vakum huhuu..baby keluar lepas setengah jam push..alhamdulillah baby sehat terus berak dan kencing... baby besar skit dr kakak 3.02kg
ok abia cite..sori la klu ayat berbelit..susah tul mengarang depan tepon ni...
ps...baby dh 34 hari yeayyyy

Tiada ulasan:

Catat Ulasan

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...