Alhamdulillah..Permata Hati Ummi & Ayah

Lilypie Kids Birthday tickers Lilypie Kids Birthday tickers Lilypie First Birthday tickers

Selasa, 11 September 2012

Athilah Demam Campak 02092012

Assalamulaikum....

di mula kan dengan gamba anak dare yang kena campak ni dulu yerrr abih merah2 badan dia...

time ni baru lepas mndi petang...xsempat nak pakai kan baju nangis2 nak nenen bag nenen terus tidoooo....huhuuuu time nih dia dah xdemam
Alhamdulillah athilah dah sembuh dalam entry sebelom ni aku dh share kan pasal care merawat so ni nak cite skt lah pasal rentettan dari demam campak athilah ni....

Athilah kena ari sabtu...time tu baru sampai hotel kat melaka 1st time bawak athilah jalan jauh tetiba sampai hotel badan athilah dah dedar-dedar..mula2 ingat kan xlarat laaa sebab perjalanan jauh aku cuma igat dia letih jer lah...tp malam tu dia nangis2 xselesa..terus ajak abg g carik klinik...1st time sampai melaka so tawakal jer lah meredah malam mencarik klinik..alhamdulillah jumpe satu klinik nih usang jer hahahaa pastu jumpe doktor cina tua yang check macam tak check jerr...

doktor xkate athilah kena campak dia cuma bgtau alahan biase jerr so dia bg ubat demam ngan ubat sapu..time tu pon aku xtauu pon athilah kena campak so blk hotell bg makan ubat letak ubat sapu athilah tido lena tapi dh start xbg dia pakai baju buka lak aircond sbb takut demam dia melarat kan..xdapat laa ummi nk berjimba2 kat melaka  dengan senang hati huhuuu

pastu keesokan nmpk athilah mcm dh sehat skt laaa tapi tetap teruskan ubat demam pastu petang tu baru lah perasan ruam2 kat badan athilah makin byk..mak dah bgtau ni mungkin campak so bersiap sedia lah sebab orang kate campak nih gatal...tp athilah steady jer mcm xde ape2 pon huuuu buat dek jer lahhh...balik ganu ruam dah naik kat kaki dan tapak tangan so kompem campak kan...orang tua2 kate klu campak dh naik kat tapak kaki dan tangan boleh la bg mnum air kelapa muda...pagi tuh aku mandikan dulu ngan air basuhan beras dan petang baru mndikan ngan air kelapa dan bagi athilah minum skt air tuh...sebab bagi minum air kelapa??? nak bagi semua campak tu keluar habiss...

dan hari ini athilah dah sembuh dah xde merah2 tinggal parut yang dh kering jerr...misi sekarang sapu minyak tropika tuk hilangkan parut....

ok abis cite bab campak hehee babaiiiii



2 ulasan:

  1. sian fatimoh demam cmpk..

    mjur pipi tembam xjejas.hii

    BalasPadam
  2. hahahaa hok tu susoh dos kot nok jejah cik long ehh...lening lepas demam koho kuat makan..pagi2 nok makan bubur dosss huhuu

    BalasPadam

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...