Alhamdulillah..Permata Hati Ummi & Ayah

Lilypie Kids Birthday tickers Lilypie Kids Birthday tickers Lilypie First Birthday tickers

Selasa, 20 September 2011

Keterujaan sekarang...

Assalamualaikum...

keterujaan aku dan hubby sekarang ialah mendeko-deko umah kami...weeeee suke sangat tauu sampai persiapan truk baby pon takde lagi...xpela harap baby tak majuk ngan ummi dan abi yerr barang baby lambat skt la ehh...kita siapkan rumah manis kita dulu k...tuk keselesaaan kita jugak nanti heheee

ok kunci umah dah dapat 3 hari sebelom raya so time tu kan tengah sebok2 nak raya so lupakan dulu pasal tu...sekarang baru ader mase nak buat macam-macam tapi sebab hubby kerja dan aku lak takleh buat kerja-kerja berat jadi nya kerja-kerja tuk umah di settlekan oleh hubby time dia cotii jer...jadi proses nak masuk umah manis kami tu lambat lagi laaa...

ni list yang kitorang dah plan nak buat

  • bayar deposit api-------- settle
  • pasang grill---------arini kawan hubby dah datang ukur huuuuu syok yerrr grill pilihan hati kami berdua ialah macam kat bawah ni...ringkas dan harap tahan lasak dan terpenting safety...
gambo cari kat google k..xtau umah sape ni huhuuuu
  •  tambah wiring kat dalam bilik,ruang tamu dan dapur------------yg ni hubby dh bincang ngan adik dan sepupu kami so lepas grill siap baru depa leh mula kerja......
  • kamis ni mungkin hubby g cari lampu ngan kipas tuk rumah kot------------tapi sedoh xleh ikut huhuuu
  • kabinet dapur---------yg ni lom kompem lagi nak suh sape sebab dapur kecik kena fikir dan ukur betol-betol dulu sebelom buat...dan penting bajett kena cukup huhuuuu 
  • lepas dh settle kat atas tu(kabinet dapur lom pasti) baru leh basuh umah dan hubby akan cat balik skit2 ape yang patutt
  • langsir-----------dah settle cuma perlu cari day curtain jer tuk sliding ruang tamu dan tingkap bilik
  • cari sofa, kabinet tv dan almari----------yg ni lambat skt pon xpe kan kannn
ok tu jer la kot...dah lupa nak buat ape lg...ermm nak masukkan gambo tapi nape tah blogger ni wat hall plk..leh masukkan gambo grill jer...layan kn aje la yerrr

ohhh tak sabo yer nak duk umah manis umah ni huhuuuuuu

p/s: baby jgn jeles k lepas ni ummi cari barang2 baby lak k...love u baby.....

2 ulasan:

  1. yerrr..tapi akak jadi mem besar jerr semua hubby yg buat hehehee

    BalasPadam

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...