Alhamdulillah..Permata Hati Ummi & Ayah

Lilypie Kids Birthday tickers Lilypie Kids Birthday tickers Lilypie First Birthday tickers

Ahad, 7 Ogos 2011

Salam 7 Ramadhan

Assalamualaikum...


suke sangat biarkan blog bersawang..memang takde idea langsung nak celoteh..buke blog hanya tuk bace blog kawan-kawan jer...tapi tak pernah tinggalkan jejak..sori yer...

1st time pose sebagai ibu mengandung...sangat mencabar dan tercabar..tapi mase awal-awal ritu jer laa..now dah ok dah badan pon takde la lembik2 macam awal-awal pose ritu...

mase hari pertama pose aku ambik cuti sebab bimbang ngan diri sendiri takut tak leh tahan dan memang aku tak tahan pon melepek jer macam kain buruk...bangun tido, tido balik pastu bangun pastu tido sampai la ke berbuka huhuuu lepas berbuka badan rase segar jer so leh g terawih ngan jaye yer..tapi wat 8 rakaat jer tupon kaki rase macam nak patah huhuuuu....

hari kedua dah mula keje...datang keje memang lembik jer...pastu takleh cakap banyak kalu cakap jugak rase macam nak muntah so banyak diam kan diri dan tido pon walaupon kat opis sadis tol...balik keje dah takleh nak drive call hubby datang jemput dan kete tinggal je kat opis...

dan hari-hari seterusnya dah boleh pose macam biase...dah takde istilah lembik-lembik dah, dah boleh singgah bazar ramadan tapi mood nak membeli takde pon cuci-cuci mate jer...ok abis cite bab puasa hehee harap2 tahun ni leh pose penuh amin....( to adik lin sabo byk2 k..insyaallah pelan2 la pose jangan pakse diri)


perkembangan diri...

pegi buat buku pink mase 13 minggu..kena bebel sikit ngan nurse dan doktor sebab lambat buat buku, aku ader sejarah keguguran so sebaiknya kena buat awal2 huhuuu tapi aku malas laaa tahan jer la telinga...

berat naik 5 kg sepanjang 3 bulan mengandung huhuuu sangat dasyat dan terkejut tengok jarum penimbang patut la semua kain dah ketat....
baby ok dan lain-lain result semua ok alhamdulillah...15hb ni kena g checkup lg huhuuu sgt malas bulan-bulan pose ni..tu la menunggu sikit punya lame...

alhamdulillah sekarang dah 16w3d harap semua nya selamat..amin....moga baby ummi baik2 jer sepanjang bulan puasa ni k....

selamat berpuasa semua...harap2 arini dapat berbuka ngan ketupat sotong mak yumyummm...bye

3 ulasan:

  1. jga kesihatan bebaik ^^

    xsbr nk peluk cium baby :))

    slmat berpuasa

    BalasPadam
  2. tq cik long..
    insyaallah doa2kan lah yerrr

    BalasPadam
  3. Alhamdulillah, Tahniah Sufiza, jga ksihatan & jgn miss monthly checkup ngan Dr. InsyaAllah smuanya sihat & selamat.

    BalasPadam

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...