Alhamdulillah..Permata Hati Ummi & Ayah

Lilypie Kids Birthday tickers Lilypie Kids Birthday tickers Lilypie First Birthday tickers

Isnin, 29 Mac 2010

30/03/2009 - 30/09/2010

Salam lame rasenye aku tak update blog, entah nape malas yang amat sekarang ni.lagipon aku lebih teruja ngan facebook skrg ni hehee..ermm klu gini la cara aku layan blog memang tak merasa la duit dr nuffnang kan.. tp sebenar nya mmg la xmengharap sgt klu ada,ada la klu takde pon ape leh buat kn salah sendiri jugak..lgipon blog aku ni mane la ada org bace hahhaa

Ok laa berbalik pada tajuk, sebenarnya esok cukup setahun arwah ayah meninggalkan kami sekeluarga..masih terbayang-bayang lg wajah arwah, sweet sgt  nape aku cakap sweet?? Sebab dia ayah aku la hehee ehh xdela sebenarnya ayah aku ni jenis yang tegas klu A kate nya jgn la suka suki je korang nak tuko jdi B mmg xlayan laa, sbb nnt klu kita tuka ckp dia jadi B nnt dia putus angina macamane?? Ohh nape aku kate arwah ayah aku sweet? Disebabkan arwah ni tegas dan kadang2 garang makanya arwah jarang senyum atau nak gelak2 tau.. jadi aku sebagai anak bongsu aku selalu la sakat arwah ni hehehe anak bongsu kan sape berani marah..bila asyik kena sakat dia akan senyum@gelak time tu la arwah nmpk sweet sesangat ohh ayah..nor rindu ngan ayah rindu sangat2( time ni dh ada air mengalir kat mate aku) tu mmg aku, asal bercerita pasal arwah pasti airmata aku ni laju je…klu korang pernah rase kehilangan korang tau la perasaan aku skrg ni..”berat mate memandang berat lg bahu yag memikul nya”..semoga arwah aman ni alam sane..insyaallah nor akan sentiasa doakan kesejahteraan ayah..

Byk kenangan manis antara kami, aku kan ank bongsu jadi mmg aku rapat la ngan dia..lebih lg selepas sakit,ayah aku ni ada kencing manis,so org kencing manis bila dh lame penyakit tu dia menggangu penglihatan pesakit nya. Jadi aku la slalu yang tolong potong kuku,trim janggut,trim misai, cabut bulu telinga hahaha byk ok pastu korek2 taik yg ada dan kadang2 tu kena cabut bulu idung juge hehehee..ni antara aktiviti yang aku slalu igt…dulu selalu muncung bila asyik aku je kena buat tapi skrg sgt rindu nk buat semua tu..(skrg hubby la tempat lepas kn rindu tu)..

Pastu klu time perayaan atau kenduri kendara aku la tukang facial muka arwah pastu buang black head,white head pastu kadang2 arwah ni manja tau saje je ari raye dia tak nak mandi so aku ngan akak aku kan mndi kan dia pakai kan perfume baju baru semua, baru la best anak cucu nak dating kiss kiss kan…ermmm sangat rindukan saat2 ituuu, biasenye org yang dh berumor perangai dia kadang2 akan menjadi kanak2 balik tu yang terjadi pada arwah ingin dibelai dipujuk dan di manjakan hehehe tp kadang2 je laa xselalu dia buat gitu…

Ohh dulu mase ayah masih mampu bawak kete atau berjalan2 aku selalu g mane2 ngan arwah sbb aku xreti naik bas dan aku tak di benarkan kuor berjimba2 ngan kwan2..ada satu aritu ada la pakcik ni tegur aku boleh dia kate aku berjalan ngan atok aku kecik ati ayah aku tau..pastu arwah blk umah arwah cite la kat mak yg ada org kate dia tu atok aku senyum kambing je la mak aku hehee… mcm2 kenagan kami bersama bayak klu aku nak ceritakan semua nya kat sini..

Apa pun nor akan sentiasa doakan ayah, nor akan sentiasa kenang kan ayah dan nor sangattt syg kan ayah.. al fatihah tuk arwah semoga arwah bahagia dia sane..

Tiada ulasan:

Catat Ulasan

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...