Alhamdulillah..Permata Hati Ummi & Ayah

Lilypie Kids Birthday tickers Lilypie Kids Birthday tickers Lilypie First Birthday tickers

Rabu, 19 Ogos 2009

Kalau korang lahir pada tahun 1975-1987

Kita membesar dgn menonton G-Force, Transformers, Thundercats, Silver 
Hawk, Woody Woodpecker, Chipmunks n Mickey Mouse. Not to forget Ninja 
Turtles, Mask, Smurfs dan Voltron. lg satu Gaban. (aku mnt gaban hehehe)

Berus gigi time waktu rehat kat skolah rendah?...hmm, mesti pegang 
cawan warna-warni kan . mencangkung kat tepi parit dgn classmates semua kat 
seblah... 

ingat tak, misi kat skolah masuk kelas dgn list dentist appointment. 
Pastu bunyi gigi member kite kene gerudi kat bilik sebelah. ada gigi 
yang berlubang, kene laa tampal. 

ni sure korang igt...program minum susu di skolah. nak galakkan budak2 
time tuh minum susu. sekotak 30 sen jek beb..... 

cikgu2 kalau nak denda, mesti guna pembaris panjang warna kuning tu. 
Pukul tapak tangan... kan ? 

semangkuk mi sup ke, mihun sup ke, 50 sen jek kat kantin. 

time skolah menengah, korang sure beli kasut skolah Bata BM Turbo atau 
Pallas Jazz. ada yang suka kasut high-cut yang buatan china tu...ada 
yang suka stoking tebal laaa....... 

internet? email? Menda alah ape tu? 

CD? ape tu? kaset tape penah laa dgr.. Tiket wayang pun 5 Hengget je. 

kite pegi kedai runcit, beli Cikerdis, Mamee , Kum Kum, UFO, O-Ya, 
Ding Dang chocolate balls yang ada mainan kat dlm die, 'telur' keras 
warna warni, 'rokok' chewing gum, KIKI Bubble Gum. tak dilupakan, 'Ti Kam'. bile dah abih exam, main Monopoly la, Donkey la, Happy Family,ping-pong laa dlm class. 

tapi bunyi loceng laa yang paling best skali. boleh beli aiskrim ngan 
apek kat luar skola tuh.... 

lagi satu loceng masa nak pegi rehat. tinggal kan keje skolah, jom kita 
pegi makan. budak2 yg dpt Rancangan Makanan Tambahan (RMT) mesti kluar 
awal. 

lagi satu yang seronok mase time Pendidikan Jasmani, PJ. main bola laa, 
rounders laa... 

permainan kegemaran, main guli, batu seremban, penutup botol, batang 
aiskrim, 'Pepsi Cola one-two-three' , 'Police & Sentry', main kejar2 
duduk..... 

kita hilangkan dahaga dgn aiskrim 10 sen. Yang tube aiskrim, ada byk2 
color tu.kalau nak makan, kene patahkan kat tengah2 die! (aiskrim poli) 

lipat kertas kecik2, pastuh buat lastik. hmmm..ni pun kita main dulu 
ni. 
baling2 kapur laa. 

hmm...budak2 skarang, bagi diorg, diorg mane penah dgr lagu 'We Are the 
World, We Are the Children...' dan lagu 'Uptown Girl' yang diorg tau, 
yg 
Westlife nyanyi.......bkn Billy Joel nyanyi... 

bagi diorg, ada satu je Jerman kat dunia ni, dan ade satu je Vietnam.. 

AIDS wujud sejak diorg lahir. 

CD pun wujud time diorg lahir. 

Michael Jackson dah putih dah time tu. 

Diorg percaya Spiderman dgn Incredible Hulk tu filem2 baru. 

Diorg tak bley bayangkan skrin hitam putih utk sebuah komputer. 

Diorg tak penah tau pun 'Atari' dgn 'Game & Watch'. 

Diorg tak percaya penah ada TV hitam putih.... dan diorg skarang tak 
reti 
nak switch on TV kalau xde remote control. 

dan diorg tak paham macam mane kite boleh survive dkt universiti tanpa 
handphone... 

hmm...jom kite check, kite ni dah tua ke: 

1. korg paham ape yang korang baca kat atas ni, dan korg sure tersenyum 

2. kebanyakan member2 skolah menengah kite dah kawin 

3. korg sure pelik bile nengok bdak2 kecik main komputer, selamba je 

4. kita geleng kepala bile nengok bdak2 skolah menengah guna handphone 

5. kita dah tak byk sembang2 dgn member melalui telefon lagi setiap 
hari 


6. bile jumpe member lame dari semasa ke semasa, seronok bile 
bersembang 
pasal cerite2 lame, cerite2 kelakar yang kite alami mase dulu time 
kecik2, nakal2 dulu... 

7. last skali, bile dah bace testimonial ni, korang akan terpikir utk 
forwardkan dkt member2 lame korg.Sure diorg suke punye laa...heheh 

tapi apa yang pentinglahkan..bila kenangkan saat ni semua dgn 
mendalam.. 
mgkin ada diantara kita mengalirkan air mata.. 
yelah mana taknya bebudak zaman skrg walhal anak sendiri pun takkan 
lalui zaman yg sebegitu lagi.. 
sayangnya masa begitu pantas berlalu....Dimanakah kita sekarang??? 

Yang penting kenangan tuh xkan aku lupakan sampai bila-bila... 

Tiada ulasan:

Catat Ulasan

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...